ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ . . .


Στα πλαίσια της πράξης "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ." έχει προσληφθεί στο σχολείο μας ψυχολόγος.
Η κ. Φωτιάδου Κυριακή θα βρίσκεται στο σχολείο καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τη 13:30 και θα παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο του σχολείου 210-4010180 και να κλείσετε ραντεβού.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday35
mod_vvisit_counterYesterday27
mod_vvisit_counterThis week85
mod_vvisit_counterLast week184
mod_vvisit_counterThis month482
mod_vvisit_counterLast month757
mod_vvisit_counterAll days145504

We have: 7 guests online
Your IP: 10.2.33.21
 , 
Today: Αυγ 20, 2019

Αρχική Σελίδα


 

Η απονομή των Απολυτηρίων Λυκείου και


Πτυχίων Ειδικότητας


του σχολικού έτους 2018-2019, 


θα γίνει τηνΤετάρτη 26/6/209 στις 10:00 

 

 

 

 

 

        Απολογισμός της δράσης για τον

 

"θεσμό του Συμβούλου καθηγητή"


                            της Σχολικής Περιόδου 2018 – 2019

 

SYMVOULOI_KATHIGITES

 

Κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019 ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο σχολείο μας ο καινοτόμος θεσμός του συμβούλου καθηγητή στην Α΄ Λυκείου.

Αρχικά, έγινε η παρουσίαση του θεσμού στο σύλλογο καθηγητών. Είκοσι (20) καθηγητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δήλωσαν συμμετοχή. Συντονίστρια της ομάδας εκλέχτηκε η κ. Παγίδου Ευστρατία. Ακολούθησαν  τρεις δίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις των συμβούλων – καθηγητών από την ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Φωτιάδου Κυριακή, η οποία με ιδιαίτερα κατατοπιστικό τρόπο προετοίμασε τους καθηγητές για το νέο ρόλο τους και τους εκπαίδευσε στις βασικές συμβουλευτικές δεξιότητες. 

Οι σύμβουλοι καθηγητές συναντούσαν 4 – 5 μαθητές, 1 – 2 φορές τον μήνα ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Παράλληλα, η ομάδα έκανε συναντήσεις υπό την εποπτεία της κ. Φωτιάδου μία φορά το μήνα για ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών με στόχο την αλληλοϋποστήριξη τους.

Στο τέλος Μαΐου, όπου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των συμβούλων με τους μαθητές, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του θεσμού. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση της ομάδας και ο απολογισμός της δράσης. Οι καθηγητές συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια αξιολόγησης του θεσμού. Έπειτα, η ομάδα ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια των μαθητών και εξήχθησαν γενικά συμπεράσματα για την βελτίωση της εφαρμογής του θεσμού. 


 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΛ (ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ)

 

28-03-19 

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2019


Πίνακας 2 Πανελλαδικές

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες,

εκτός από το μάθημα ειδικότητας:

Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος εύχεται


καλή δύναμη και επιτυχία


στις μαθήτριες και στους μαθητές των ΕΠΑΛ


που παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

 

05-06-19 Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

- το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές  Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.  το 2017 και το 2018 (πατήστε εδώ).

Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 

   

 

 

 

 

Γνωριμία με τους καθηγητές και τους μαθητές της ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ


 

Ενημερωθείτε για τους Τομείς και τις Ειδικότητες οι οποίες λειτουργούν στο σχολείο μας. 


Τομείς και Ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Περάματος 

 

 

«Το ΕΠΑΛ δημιουργεί»:

27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, στο Μετρό του Συντάγματος

 

_2019

 

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν οι 9 Τομείς και οι 35 Ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, θα εκτεθούν μαθητικά έργα και θα παρουσιαστεί οπτικό – ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στα ΕΠΑΛ και στα Εργαστηριακά Κέντρα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικές δράσεις ανά τομέα από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων σας προσκαλεί στην Έκθεση – εκδήλωση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί», που διοργανώνει από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2019, στο χώρο (αίθουσα) πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό, στο Σύνταγμα.
Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν οι 9 Τομείς και οι 35 Ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Θα εκτεθούν μαθητικά έργα και θα παρουσιαστεί οπτικό – ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στα ΕΠΑΛ και στα Εργαστηριακά Κέντρα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικές δράσεις ανά τομέα από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου και των θεσμικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν και που αφορούν την αναμόρφωση της δομής του, τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/-τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, την θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και την καθολική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.».
Η έκθεση απευθύνεται σε:
μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου καθώς και σε αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων και Γενικών Λυκείων.
εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές/-τριες των Επαγγελματικών Λυκείων.
αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητεία».
οργανισμούς  και φορείς του  Δημοσίου, του ευρύτερου  Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα  καθώς και σε κοινωνικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται με το πρόγραμμα της μαθητείας.
στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Η έκθεση - εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ)» και εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αναδείξει το σύστημα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και ειδικά το ρόλο του Επαγγελματικού Λυκείου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Ημέρες έκθεσης:
Από Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 έως και Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 έως 20:00
Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:30«Το ΕΠΑΛ δημιουργεί»: 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, στο Μετρό του Συντάγματος
 Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν οι 9 Τομείς και οι 35 Ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Θα εκτεθούν μαθητικά έργα και θα παρουσιαστεί οπτικό – ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στα ΕΠΑΛ και στα Εργαστηριακά Κέντρα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικές δράσεις ανά τομέα από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου και των θεσμικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν και που αφορούν την αναμόρφωση της δομής του, τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/-τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, την θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και την
καθολική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.».

Η έκθεση απευθύνεται σε: 
  • μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου καθώς και σε αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων και Γενικών Λυκείων, 

  • γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές/-τριες των Επαγγελματικών Λυκείων, 

 

  • καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 

  • αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητεία», 
         
  • οργανισμούς  και φορείς του  Δημοσίου, του ευρύτερου  Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα  καθώς και σε κοινωνικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται με το πρόγραμμα της μαθητείας, 
         
  • στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η έκθεση - εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ)» και εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αναδείξει το σύστημα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και ειδικά το ρόλο του Επαγγελματικού Λυκείου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Ημέρες έκθεσης:
Από Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 έως και Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 έως 20:00
Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:30

 

 

 

 

Το σχολείο μας υποστηρίζεται εργαστηριακά

από το 7ο Ε.Κ. Πειραιά

 

 

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα τμήματα Μαθητείας από την διαδικτυακή πύλη του σχολείου μας:

               http://1epal-peram.att.sch.gr/mathiteia/

 

 

    Στις ιστοσελίδες μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις του σχολείου αλλά και το εκπαιδευτικό έργο των καθηγητριών και των καθηγητών μας. Παράλληλα, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δραστηριότητες και την καθημερινότητα των μαθητών.

      Επίσης, αναρτώνται ανακοινώσεις, χρήσιμες πληροφορίες για τους Τομείς και τις Ειδικότητες οι οποίες λειτουργούν στο σχολείο μας.  Ενημερωθείτε για τα προγράμματα Μαθητείας (4ο Μεταλυκειακό έτος αποφοίτων) που είναι ενεργά, καθώς και για  τις επιτυχίες και τις  προοπτικές των αποφοίτων μας. 

    Όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν μπορούν να λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, νέα για τις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας.

   Το σχολείο μας υποστηρίζει πρακτικές ασκήσεις σχολικής ψυχολογίας Τριτοβάθμιων  Ιδρυμάτων διαφόρων τομέων όπως του Τομέα Ψυχολογίας (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίαςτου Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίουτόσο σε Προπτυχιακό, όσο και σε Μεταπτυχιακό επίπεδο.

   *Το σχολείο μας επίσης συμμετέχει στο δίκτυο Πρακτικής Άσκησης Διδασκαλίας (Π.Α.Δ.) των παιδαγωγικών τμημάτων της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.*

 Η πρόσβαση στο σχολείο γίνεται με τα παρακάτω μέσα μαζικής μεταφοράς:

- Γραμμή 843 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΑΜΑ από Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά,

Γραμμή Γ18 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΑΜΑ (ΜΕΣΩ ΓΡΗΓ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ),

- Γραμμή Β18 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΕΡΑΜΑ (ΜΕΣΩ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ).


 

 

 

Προβολή  χάρτη