Απολογισμός της δράσης για τον "θεσμό του Συμβούλου καθηγητή" της Σχολικής Περιόδου 2018 - 2019

    Κατά το σχολικό έτος 2018 - 2019 ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο σχολείο μας ο καινοτόμος θεσμός του συμβούλου καθηγητή στην Α΄ Λυκείου. Αρχικά, έγινε η παρουσίαση του θεσμού στο σύλλογο καθηγητών. Είκοσι (20) καθηγητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δήλωσαν συμμετοχή. Συντονίστρια της ομάδας εκλέχτηκε η κ. Παγίδου Ευστρατία.

   Ακολούθησαν  τρεις δίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις των συμβούλων ? καθηγητών από την ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Φωτιάδου Κυριακή, η οποία με ιδιαίτερα κατατοπιστικό τρόπο προετοίμασε τους καθηγητές για το νέο ρόλο τους και τους εκπαίδευσε στις βασικές συμβουλευτικές δεξιότητες.

    Οι σύμβουλοι καθηγητές συναντούσαν 4 - 5 μαθητές, 1 - 2 φορές τον μήνα ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Παράλληλα, η ομάδα έκανε συναντήσεις υπό την εποπτεία της κ. Φωτιάδου μία φορά το μήνα για ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών με στόχο την αλληλοϋποστήριξη τους. Στο τέλος Μαΐου, όπου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των συμβούλων με τους μαθητές, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του θεσμού.

   Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση της ομάδας και ο απολογισμός της δράσης. Οι καθηγητές συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια αξιολόγησης του θεσμού. Έπειτα, η ομάδα ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια των μαθητών και εξήχθησαν γενικά συμπεράσματα για την βελτίωση της εφαρμογής του θεσμού.